Om Sus Hjorth


Jeg føler mig "hjemme" og oplever en indre ro og harmoni, når jeg færdes alene i skovene, hvor jeg også henter inspirationen til mine dyreportrætter.


Kære gæst.smiley

Mit navn er Susanne Hjorth Nielsen, også kaldet Sus.
Jeg er født og opvokset som en lille "skovtrold" med rigtig meget kærlighed i min familie, og specielt kærlighed til natur, dyr og jagt som nogle af de vigtigste elementer i hele mit liv.

Størstedelen af min barndom, var jeg et barn, der stort set altid kunne findes udendørs i alt slags vejr, som regel omgivet af et utal af kæledyr, husdyr og vilde dyr, og jeg fik af mine forældre lov til at være en lille udforskende enspænder med stor nysgerrighed for alt i naturen, hvilket har været en stor del af min personlighed frem til nu.

Jeg malede og tegnede meget som barn og var kreativ på alle måder. Malerierne fik dog en pause i en periode på næsten 20 år i starten af mit travle voksenliv, indtil jeg igen for få år siden fandt glæden og roen i denne proces, og nu kan jeg slet ikke slippe det igen. :)
Når jeg står og maler forsvinder jeg ofte i en tåge af kreativ glæde, hvor alting føles fantastisk godt, tankerne og kreativiteten får frit løb, og jeg har generelt svært ved at stoppe midt i denne proces.

Jeg har nu fundet min rette hylde i forhold til malerierne, nemlig glæden ved at male fotonaturalistiske portrætter af de dyr jeg er vokset op med og kender så indgående. Passionen for at give alle dyrene deres helt egen unikke personlighed og udtryk. Jeg føler en stor ydmyghed og lykke ved at vælge fordybelsen i dyreportrætterne og give dem evig liv på et lærred .

Kærligheden til og fascinationen for naturen og dyrene har altid været en kæmpe del af hele mit liv, og den styrer mig konsekvent i retning af det ene dyreportræt efter det andet, passionen og nysgerrigheden driver værket og fører mig gennem en skøn proces, hvor jeg nyder hvert et minut ved lærredet. For mig, som autodidakt kunstner, arbejder jeg udfra mit følelsesregister, hvor jeg genfortæller, viser og deler billeder og stemninger, som jeg har oplevet ude i naturen. Jeg arbejder med udtryk, komposition, fortælling, farveholdning og budskab, samt den unikke personlighed i hvert enkelt dyreportræt. 

Mine natur -og dyreoplevelser sætter retning og kurs for hvert enkelt maleri, og jeg tillægger og husker derfor hvert et dyreportræt for nogle bestemte stemninger, derfor bliver alle mine dyreportrætter af stor betydning for mig, de er alle mine hjertebørn.

Ønsker du at se dyreportrætterne i mit atelier/galleri, er du meget velkommen til at kontakte mig for en aftale, så har jeg helt sikkert kaffe på kanden.☕️

Tak fordi du havde lyst til at læse mit skriv.

De bedste hilsner Sus.

Mail: susannen-art@hotmail.dk

Tlf: 40194275
Dette store vægmaleri med symbolsk betydning hedder "Aslan", maleriet er str. 240 x 240 cm, og er helt klart et af mine favoritter og inspireret af Narnia filmene.40194275   


   susannen-art@hotmail.dk

Galleri Sus Hjorth, Kirkevangen 71 Østerbølle, 9620 Aalestrup